SpeZial mærke til vinyl

Det sorte SpeZial mærke, der bruges til vinylplader, viser pladens pris og stand og om der er tale om en original presning.

 

Stickers og forkortelser (vinyl)

SOL:Sticker on label

Klistermærke på pladens label. Eksempelvis Fona etiket, promotion klistermærke eller forrige indehavers navn.

 

SOC: Sticker on cover

Klistermærke på pladens omslag som regel forsynet med navn eller pris.

 

TOC:Tear on cover

Pladeomslaget er beskadiget efter afrivning af f.eks. et prismærke.

 

WOC/WOL: Writing on cover/label

Pladeomslaget/label er forsynet med en påskrift, som regel med kuglepen med f.eks. ejerens navn, en fødselsdagshilsen el.lign.

 

Cut Out:

Er et begreb, der dækker over, at pladeforlagene i bl.a. USA beskadiger eller mærker fabriksnye plader, der sælges på tilbud under normalprisniveau.

 


 

Formålet med mærkningen er at undgå svindel med den returret, som forhandlerne har på normalprisprodukter.

 

Et Cut Out kan f.eks. være, at et hjørne af omslaget afskæres, at der skæres et hak i kanten af omslaget eller at der bores et tyndt hul igennem omslag og plade på det sted, hvor pladens label sidder.

 

Et Cut Out går altså ikke ud over selve den lydbærende del af pladen. Mange spændende titler findes i praksis kun i Cut Out tilstand, hvis pladen på udgivelsestidspunktet var uinteressant for det købende publikum.

 

Graduering af CDer, DVDer og elektroniske spil

Vi sælger kun CDer, DVDer og elektroniske spil, hvis de er i perfekt stand - derfor bruger vi ikke graduering på disse medier.

 

Graduering af vinylplader

SS (Still Sealed):

I original forsegling fra fabrikken.*

 

NM (Near Mint):

En plade, der fremstår som ny. Fejlfri.

 

EX (Excellent):

En rigtig pæn plade i velholdt tilstand. Der kan være små hårtynde overfladeridser, eventuelt noget let slid fra kontakt med indercoveret, men ikke noget, der påvirker afspilning.

 

VG+ (Very Good Plus):

Pladen har været spillet tit, og har synligt slid (for eksempel linjer, lette ridser, slidmærker) men kan afspilles uden større problemer.

På nogle numre kan forekomme lidt støj eller knas Det er den laveste grad af stand, som giver en acceptabel ensartet lyd på en pladespiller af høj kvalitet.

 

VG (Very Good):

Pladen er i en stand, som sagtens kan spilles, men den ser ikke pæn ud på grund af slidmærker, linjer eller ridser. Der kan være skrevet på coveret. Et eller flere numre har støj eller knas. Lyden kan overordnet være OK, men dette kommer meget an på kvaliteten af dit system.

 

VG - (Very Good Minus):

Pladen er støjende og spiller med knas. Det er meget sjældent, at vi sælger ting i denne stand. Det sker kun, hvis de er af speciel interesse for samlere.

 

Plader i stand under (VG -) sælges ikke gennem os (bortset fra rigtigt sjældne eksemplarer).

 


 

*NB: Eksemplarer i standen SS er i original emballage. De må forventes at være og er normalt i Mint stand. Man skal alligevel være opmærksom på, at det er umuligt at kende deres eksakte stand uden at åbne dem. Nogle kan være genindpakket af andre, inden de kom til vores lager.

 

VIGTIGT: forseglede LP´er KAN IKKE returneres, hvis de er blevet åbnet. Vi kan åbne SS LPer hos os for inspektion før afsendelse, hvis du ønsker at have returret.