Tidslinie - ACCORD´s historie

Download en del af ACCORD´s historie!
Der har været stor interesse for tidslinien, som blev kreeret i forbindelse med ACCORD´s 75 års fødselsdag! Download den her!

Du er også velkommen til at kigge forbi Vesterbrogade 63 og få et bannerprint af tidslinien!  

timeline_-_accords_historie_-_download.p..

TAXI DRIVERS

To taxichauffører, der tilmed var brødre, Ole og Alfred E. Olsen, skulle i krigens mørke skygge og omvæltningernes tid gå hen at grundlægge den form for musikantikvariater, der nu 60 år senere er blevet en hel lille butikskæde i det Storkøbenhavnske.

Kendt langt ud over landets grænser som et musikantikvariat, hvor man kan finde sjældne, udgåede og i princippet uopdrivelige indspilninger fra gamle dage.

 

FOOTSTEPS

Det var i 1940 - helt præcist den 3. september - at Alfred E. Olsen parkerede sin hyrevogn for altid og åbnede Accord i barakkerne ved Vesterbrogade, hvor Trommesalen nu ligger.

Det var i lakpladernes tid. Der var krig i Europa og vareknaphed, og snart indførte man den regel, at for at købe en ny plade, skulle man aflevere en gammel til omsmeltning.

Det er klart, at det satte gang i omsætningen af brugte plader, og snart fulgte lillebror "Taxa Ole" i fodsporene på storebror og startede sin egen forretning i Skindergade, hvor han hovedsagelig handlede med jazzmusik.

 

ALFRED OLSEN

Alfred Olsen brændte mere for den klassiske musik og grundet hans store viden og hans flair for at købe de rigtige ting, tiltrak hans forretning rigtigt mange samlere af klassisk musik.

 

Op gennem fyrrerne og halvtredserne var der adskillige programmedarbejdere fra det nærliggende Radiohus på Rosenørns Allé, der lagde vejen forbi Accord. De opsøgte Alfred Olsen dels for hans store viden, dels for at handle musik med Accord i en tid, hvor Danmarks Radios diskotek var under opstart, og der var massive huller i pladesamlingen. Her kunne Accord træde til.

 

Med tiden ansatte Alfred Olsen en talentfuld lærling, Svend Schorr. Han åbnede efter krigen sin egen forretning i Rosengården med navnet "Ekko". Senere flyttede den til Nørre Voldgade, hvor den lå helt frem til 1994, hvor Svend Schorr gik på pension som 73-årig.

 

IN A CAVA DI MUSICA

Da Trommesalsbarakkerne efter krigen blev saneret, flyttede Accord til Gyldenløvesgade i det nybyggede "Vestersøhus", hvor butikken lå helt frem til 1984.

 

Det var ikke nogen stor butik. Forbutikken var et lokale på ca. 20 kvadratmeter, som var fyldt op fra gulv til loft med reoler med plader, plader og atter plader. Lokalet var skåret igennem af en stor vinkeldisk, der markerede grænsen for, hvor tæt man som kunde kunne nærme sig herlighederne på væggen.

 

Allernådigst var der opstillet 2-3 rodekasser i kundeområdet, som man kunne bladre i - hvad man i øvrigt kunne få lov at se på, var op til Alfred Olsens humør og velvilje og til ens status som kunde. For det rigtig interessante var baglokalerne og ikke mindst kældrene; gangarealerne og skabene var proppet med plader, selv gulvarealerne - også dem på toilettet - var fyldt op med stakke af plader. Kun smalle stier, der lige akkurat tillod forsigtig passage, førte gennem baglokalet og gange samt kælderrum efter kælderrum.

 

 

FORZA DEL DESTINO

Alfred E. Olsen døde i 1983, og da ingen af hans arvinger havde lyst til at videreføre forretningen, blev den efter længerevarende ophørsudsalg solgt til den dengang 33-årige musiker og pladehandler Frans Uffe Vestergård, der i ti år havde drevet Dr. Octopus i Århusgade og i tre år Pladepiraten i Ndr. Frihavnsgade.

 

Begge forretninger handlede fortrinsvis med rock og popmusik, og i et halvt års tid drev han begge forretninger samtidigt, indtil han endte med at lægge dem sammen i Ndr. Frihavnsgade i nye, større lokaler og med Accord som det videreførende navn.

 

Den klassiske musik og underholdningsmusikken blev dermed ført sammen med rocken og jazzen og kom til at udgøre et meget slagkraftigt og i virkeligheden helt nyt koncept.

 

CONCIPI ERGO SUM

Hvor alle tidligere brugtpladebutikker alle som én havde taget udgangspunkt i og bygget på indehaverens personlige musiksmag, hans personlige sympatier og antipatier m.h.t. musikgenrer og kunstnere, ja der byggede Uffe Vestergårds idé på en grundlæggende kærlighed til og interesse for hele musikken som idé og kulturfænomen med dens mange og forskelligeartede genrer og udtryk som ligeværdige!

 

Samtidig var Uffe Vestergård som forretningsmand Alfred Olsens absolutte modpol ved at være åben, imødekommende og decideret serviceminded overfor alle kunder.

 

I det hele taget tænkte Uffe Vestergård meget i koncepter og standarder og udviklede og rendyrkede op gennem firserne helt eksakte normer for forretningsgangen - lige fra hvor mange plader, der måtte stå i kasserne, så det var behageligt at bladre i dem, til de farvenuancer og reflektorer på lysarmaturerne, der gav den bedste belysning til en nøjagtig og retvisende graduering af pladernes tilstand, og til retningslinjer, forretningspolitikker og kvalitetsstandarder m.h.t. reklamationer, ombytning, køb, salg, bytte o.s.v.

 

SONS AND DAUGHTERS

Op gennem firserne og halvfemserne blev der etableret filialer efter samme koncept rundt omkring i Storkøbenhavn, således at der i det nye årtusind var 5 Accord-butikker.

 

Som et led i en større omstruktureringsplan er disse 5 butikker nu reduceret til 3 store butikker. Samtidig blev butikkernes varesortiment udvidet, og idag beskæftiger Accord sig både med køb, salg og bytte af vinylplader, Cder og DVDer samt PC- og konsolspil.

 

I begyndelsen af halvfemserne påbegyndtes arbejdet også med at etablere en decideret elevuddannelse som en kombination af den ordinære salgsassistentuddannelse på Niels Brocks Business College.

 

GET ORGANIZED

Accord er i dag et aktieselskab.

 

Formand:

 • Frans Uffe Vestergård

 

Ordinære medlemmer:

 • Lea B. Vestergård
 • René B. Christiansen
 • Brian Olsson
 • Simon Vestergård
 • Sofie Vestergård

 

Den daglige ledelse:

 • Direktør Frans Uffe Vestergård
 • Personalechef Brian Olsson

 

Butikschefer:

 • City Afd. Vesterbrogade 63 - Brian Olsson
 • Nørrebro Afd. Nørrebrogade 90 - Lene Holm Jensen
 • Lyngby Afd. Jernbanepladsen 35 - Stefan Storm
 
-- Der er endnu ikke indtastet tekst i denne blok! --